Årbog

Arkivernes Hjul 2018

Årbogen udgives på Arkivernes Dag den 10. november på alle arkiverne. Lørdag den 17. november sælges den i alle brugser i kommunen. Pris 100 kr.

Kan fremover købes på alle arkiverne, som stadig har nogle eksemplar af årbøgerne fra 2017 og 2016.

 

 

 

 

Arkivernes Hjul 2017

Der er i år, kommet et h foran jul og Røsnæs Fyr, Kalundborg Kirke og Løve Mølle har erstattet nisserne, dette er i håb om, at årbogen bedre kan sælges hele året. Hjulet på forsiden med arkivernes navne i egerne symbolisere historiens hjul, der til stadighed drejer rundt.

Årbogen indeholder artikler om blandt andet:
Vinde Helsinge Fri- og Efterskole, En Kærbydreng på Middelhavstog, Fra færgehavn til industrihavn, Bygmesteren fra Høng, En Snertinge-dyrlæges strøtanker, Det Maritime Aktivitetshus på Røsnæs, Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked, Loch Ness’ Venner, Dødsklokkernes dystre klemt, Grevindestien, Strandhotel Røsnæs, L. Wittrock Isenkram Høng, Fra grusgrav til naturperle, De 100 huse, Brammingnisser og julestemning, Dyrehøjgård, Kalundborg L’hombreklub af 1863, En mand og hans kulturdrømme, Masser af liv og forandring blandt de døde, Quisisana, Det skete for 100 år siden, Karoline Graves og Hjulspind – om det der har rørt sig i Kalundborg kommune i årets løb.
Som set af ovennævnte er der artikler fra hele Kalundborg kommune i årbogen, der er på 120 sider. Den kan købes på Paraplyens stand på Kalundborgmessen den 28. og 29. oktober, efterfølgende kan den købes på lokalarkiverne.

Årbogen er en god gaveidé til kommende mærkedage i familien og hos bekendte.

Vi håber, at Arkivernes Hjul bliver et samleobjekt – til orientering er det stadig muligt, at erhverve ”Arkivenes Jul 2016” på lokalarkiverne.

Pris pr. bog 100 kr.

 

_______________________

 

 Arkivernes Jul 2016

Årbog 2016 Arkivernes Jul

Årbog 2016 Arkivernes Jul

Den ny årbog “Arkivernes Jul 2016” er udgivet af Paraplyen. Det er en årbog, hvor alle otte Arkiver i Kalundborg Kommune har to artikler med et historisk og et nutidigt aktuelt emne.

Der er et alsidigt indhold, så mange vil finde den interessant. Der er emner fra foreninger, idræt, kultur, kunst, erhverv, kirker og skoler.

Der kan blandt andet nævnes Musikfamilie på Torpelund, En fortælling fra Ubby’s gamle præstegård, Fredning af Tømmerup Bakker, Havvindmøller eller ej, Kunstermiljø på Reersø, Spilopmagernes 50-års jubilæum, Pistolskytte fra Hvidebæk, Lecafabrikken, Ellede Missionshus, Løve Herreds Tingsted og Mindelund, Oplev Hvidebæk og mange andre spændende emner, ialt 26. Der er også en fortælling om en skole og en nissehistorie, der er skrevet af børn.

Der er fortællinger fra alle egne af Kalundborg Kommune, og med mange forskellige emner – historiske, nutidige, kulturelle, interessante og oplysende, både for børn og voksne. Der er indlagt et ark, som børn kan farvelægge og klippe ud.

En god gave

Bogen er en oplagt gaveide. Den er på 120 sider og koster kun 100 kr. Den kan købes på alle Arkiverne i Kalundborg Kommune. Se Arkivernes åbningstider under menuen “Arkiverne”

Billeder fra udgivelsen på Kalundborg Messen
den 29. og 30. oktober
Borgmester Martin Damm åbnede salget af årbogen "Arkivernes Jul 2016" ved at klippe den røde snor over

Borgmester Martin Damm åbnede salget af årbogen “Arkivernes Jul 2016” ved at klippe den røde snor over

Borgmester Martin Damm solgte de første bøger

Borgmester Martin Damm solgte de første bøger

 

 

 

 

 

 

Johan Tieldow som har tegnet bogens mange tegninger, viste hvordan de var blevet til, med den specielle teknik.

Johan Tieldow, der har tegnet bogens mange illustrationer, viste på Messen den gammeldags og temmelig tidskrævende tegneteknik med prikker i stedet for streger